Salade met gerookte forel en venkel

Ondanks de regen de afgelopen weken is het toch echt zomer, en zomer betekent SALADES!! Dat blijft toch echt m’n lievelingseten als het warm – of niet zo warm – is. Er staan al heel veel salades op mijn blog, maar ik vond dat deze er toch ook bij moest. Deze salade is eigenlijk per ongeluk ontstaan. Ik wilde even snel een salade maken met gerookte zalm, in de periode dat de gerookte zalm ineens veel duurder werd. Dat ging hem dus niet worden, en toen moest ik ter plekke in de supermarkt nog wat anders verzinnen. Dat werd deze salade! Ik vond hem zo lekker dat ik vergat foto’s te maken en dus moest ik hem nog een keer opnieuw maken. Gelukkig is dat met deze salade helemaal geen straf!

Print

Salade met gerookte forel en venkel


Gang Hoofdgerecht
Keuken Salade
Tijd 15 minutes
Porties 2 personen

Ingrediƫnten

  • 160 gr gemengde sla bijvoorbeeld eikenblad & rucola
  • 1 appel
  • 1 venkel
  • 150 gr gerookte forel
  • handje pijnboompitjes
  • handje kapperappeltjes
  • 1 kleine rode ui
  • 1/2 citroen
  • extra vierge olijfolie
  • zout & peper

Zo maak je het

  1. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan. 

  2. Snij de venkel in dunne repen en bak deze een paar minuten in wat olie op hoog vuur. 

  3. Snij ondertussen de appel in dunne repen en de ui in dunne halve ringen. 

  4. Meng voor de dressing van het sap van een halve citroen en 2x zoveel olijfolie. Voeg er een beetje zout en peper aan toe. 

  5. Meng alle ingrediĆ«nten in een grote kom en meng ook de dressing erdoor. 

  6. Serveer met wat brood. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *