Aubergine met feta en muntolie

Aubergine met feta en muntolie

Het eerste recept in onze Griekse maand bevat een hoop klassieke ingrediënten: aubergine, citroen, feta en groene kruiden, in ons geval munt. Aubergine vind ik soms een lastige groente, als je het niet goed klaarmaakt smaakt het toch een beetje naar kartonnen doos. Overigens heb ik geen ervaring met het eten van kartonnen dozen, maar mijn vader maakt deze vergelijking altijd en dus neem ik dat ook maar zo aan. Gelukkig heb ik een goede manier gevonden om aubergine wel smaakvol klaar te maken. De oplossing is veel olie, denk Jamie Oliver, en lang in de oven. De combinatie met feta en munt maakt het lekker fris en zomers. Dit gerecht is ideaal als bijgerecht bij een BBQ bijvoorbeeld!


Aubergine met feta en muntolie

Gang Bijgerecht
Keuken Grieks
Tijd 45 minutes
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 30 gr feta
  • 3 takjes munt
  • 1/2 teen knoflook
  • 2-3 eetl extra vierge olijfolie
  • 2 eetl normale olijfolie
  • zout & peper
  • scheutje citroensap

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. 

  2. Snij de aubergine in de lengte doormidden en snij dan een ruitjespatroon in de aubergine zonder hem helemaal in stukjes te snijden. Kijk hieronder even op de foto's hoe je dat doet.

  3. Smeer de aubergine in met de normale olijfolie. Doe dit twee keer per helft, omdat de aubergine veel olie opneemt. Bestrooi met wat peper en zout. 

  4. Leg de auberginehelften in een ovenschaal en zet de schaal 35-40 minuten in de oven. 

  5. Snij ondertussen de munt heel fijn en pers het halve teentje knoflook. Meng dit met de extra vierge olijfolie en een scheutje citroensap. Proef de olie en voeg eventueel een beetje peper en zout toe. 

  6. Als de aubergine gaar en zacht is haal je hem uit de oven. Verkruimel de feta erover en besprenkel met wat muntolie. 

En dan nog even dit

Dit recept maakte ik samen met Sarah van liveeatlearn!

 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *