Thaise Noodle Soep

Thaise Noodle Soep

Deze soep is gebaseerd op een recept voor Tom Yam Kim uit het kookboekje Peppermint van Yvette van Boven, een van mijn favoriete koks. De eerste keer dat mijn vriend en ik deze soep maakten waren we meteen verkocht. Het is een heerlijke mix van smaken; zoet, pittig, hartig en zout. Omdat we liever een aantal keer per week vegetarisch eten maakte ik de soep de tweede keer zonder kip en met meer groenten. Ook voegde ik rijstnoedels toe zodat de soep wat meer vult en je hem als avondmaaltijd prima kunt eten. Soep lijkt misschien geen heel zomers gerecht, maar de knapperige groenten en het frisse van de limoen maken dit toch een lekker zonnig gerechtje. 

Deze Thaise noodle soep is gebaseerd op een recept van Yvette van Boven. De soep is vegetarisch en glutenvrij en staat binnen 30 minuten op tafel!

Deze Thaise noodle soep is gebaseerd op een recept van Yvette van Boven. De soep is vegetarisch en glutenvrij en staat binnen 30 minuten op tafel!

Thaise Noodle Soep


Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Tijd 20 minutes

Ingrediënten

  • 2 liter groentebouillon
  • 250 ml kokosmelk
  • 3 salambladeren
  • 3 eetl chilisaus
  • 1 tl komijn
  • 1 eetl vissaus
  • 1 stuk gember duimgrootte
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 rode ui
  • 1 bos paksoi
  • 1 grote hand taugé
  • 200 gr wortel
  • 200 gr peultjes
  • 140 gr rijstnoedels
  • verse koriander
  • sesamzaadjes
  • 2 limoenen

Zo maak je het

  1. Doe de groentebouillon in een grote pan en voeg hier de salambladeren, chilisaus, komijn en vissaus toe. Breng dit tegen de kook aan.

  2. Schil de gember en snij de knoflook en gember zeer fijn. Snij de rode peper halfdoor en voeg dit samen met de gember en knoflook toe aan de bouillon. 

  3. Snij de rode ui in halve ringen en de wortel in dunne plakjes. De paksoi en peultjes snij je in wat grotere stukken. 

  4. Voeg alle groenten, behalve de taugé, en de noedels aan de bouillon toe. Laat de rijstnoedels in 3 minuten gaar worden, de groenten worden in deze tijd ook een beetje gaar maar ze blijven lekker knapperig. 

  5. Voeg dan de taugé, het sap van 1 limoen en de kokosmelk toe en roer alles even goed door. 

  6. Nu proef je de soep. Wil je hem wat zoeter en pittiger, voeg dan iets meer chilisaus toe. Wil je de soep iets zouter, voeg dan wat vissaus toe. Is de soep op smaak, serveer de soep dan meteen met verse koriander en sesamzaadjes. 

  7. Vergeet niet de rode peper en de salambladeren even eruit te vissen voordat je de soep opdient. 

Overigens bevat dit recept salambladeren. Ik wist in eerste instantie ook niet wat dat waren, maar het lijkt qua uiterlijk een beetje op laurier. Laurier smaakt en ruikt wel heel anders, dus ik zou echt proberen om toch salambladeren op te sporen. Ik kocht ze bij de Aziatische supermarkt, maar bij de toko zul je vast en zeker ook wel slagen!

Let op: dit recept is alleen glutenvrij als je rijstnoedels gebruikt. 

Deze Thaise noodle soep is gebaseerd op een recept van Yvette van Boven. De soep is vegetarisch en glutenvrij en staat binnen 30 minuten op tafel!

Deze Thaise noodle soep is gebaseerd op een recept van Yvette van Boven. De soep is vegetarisch en glutenvrij en staat binnen 30 minuten op tafel!

 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *