Citroenrisotto

Citroenrisotto

Op mijn blog zijn natuurlijk al talloze recepten voor risotto te vinden, het is niet voor niets mijn lievelingseten. Maar Sarah had nog nooit risotto gemaakt, en daar moest natuurlijk verandering in komen.  Een risotto die ik zelf ook nog nooit gemaakt had, was citroenrisotto. Een perfect recept om samen te maken dus, tijdens onze hot mess! De citroen en basilicum geven het een heerlijke frisse smaak, en je krijgt een instant zomers gevoel als je deze risotto eet!

Citroenrisotto


Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Tijd 45 minutes
Porties 4

Ingrediënten

  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 300 gr risottorijst
  • 200 ml witte wijn
  • 3 stengels bleekselderij in blokjes
  • 1 liter groentebouillon
  • 60 gr parmezaanse kaas geraspt
  • 1 citroen
  • 1 bosje basilicum fijngesneden
  • 2 eetl roomboter
  • zout & peper
  • olijfolie

Zo maak je het

  1. Verhit een scheut olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui, de knoflook en de bleekselderij tot de ui glazig is. 

  2. Voeg dan de risottorijst toe en bak deze even mee, tot de rijst ook een beetje "glazig" wordt. De risottorijst wordt een beetje doorzichtig als het goed is. Bak dit vooral niet te hard. 

  3. Voeg dan de witte wijn toe en roer goed door tot de wijn opgenomen is door de rijst. 

  4. Voeg dan elke keer scheutjes bouillon toe en laat dit helemaal opnemen door de rijst voordat je een nieuwe scheut bouillon toevoegt. Doe dit tot de rijst gaar is, dit duurt ongeveer 18-20 minuten en je hebt ongeveer 1 liter bouillon nodig. 

  5. Rasp de schil van de citroen en voeg deze samen met het sap van de citroen, de boter en de basilicum toe aan de risotto. 

  6. Proef de risotto en breng op smaak met peper, en eventueel wat zout. 

Dit recept voor citroenrisotto met basilicum is perfect voor zonnige lente- of zomerdagen. Binnen 50 minuten heb je dit heerlijke gerecht op tafel staan.

Dit recept voor citroenrisotto met basilicum is perfect voor zonnige lente- of zomerdagen. Binnen 50 minuten heb je dit heerlijke gerecht op tafel staan.

Dit recept voor citroenrisotto met basilicum is perfect voor zonnige lente- of zomerdagen. Binnen 50 minuten heb je dit heerlijke gerecht op tafel staan.

Dit recept voor citroenrisotto met basilicum is perfect voor zonnige lente- of zomerdagen. Binnen 50 minuten heb je dit heerlijke gerecht op tafel staan.

 

 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *