Komkommersoep met avocado

Komkommersoep met avocado

Soep is natuurlijk een heerlijk, verwarmend gerecht in de winter. Als je net twee uur buiten in de kou hebt gewandeld, is niets zo lekker als een warme kop soep. Deze soep is echter alles behalve verwarmend, want deze komkommersoep eet je het liefst koud. Het is dan misschien geen typisch wintersoepje, maar het is wel heerlijk als licht voorgerecht of lunchgerecht in de zomer. Deze komkommersoep is lekker fris en de avocado en Griekse yoghurt voegen toch wat romigs toe.

Deze komkommersoep met avocado en Griekse yoghurt serveer je koud, als voorgerecht. Dit simpele soepje is in 20 minuten klaar.

Komkommersoep met avocado


Gang Voorgerecht
Keuken Soep
Tijd 20 minutes
Porties 4

Ingrediënten

  • 3 sjalotjes gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 komkommer
  • 1 avocado
  • 2 eetl Griekse yoghurt + beetje extra
  • 300 ml groentebouillon afgekoeld
  • 2 theel dille
  • olijfolie
  • zout & peper

Zo maak je het

  1. Fruit de sjalotjes en de knoflook in wat olijfolie even aan. 

  2. Snij ondertussen de komkommer in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snij de komkommer in blokjes en bak deze even mee met de sjalotjes en knoflook.

  3. Als de komkommer een beetje zacht is, zet je het vuur uit en laat je dit even afkoelen. 

  4. Doe dan alle ingrediënten bij elkaar in een kom of pan en mix dit met de staafmixer to teen glad mengsel. 

  5. Breng op smaak met zout en peper en serveer met een extra lepeltje Griekse yoghurt

Deze komkommersoep met avocado en Griekse yoghurt serveer je koud, als voorgerecht. Dit simpele soepje is in 20 minuten klaar.

Deze komkommersoep met avocado en Griekse yoghurt serveer je koud, als voorgerecht. Dit simpele soepje is in 20 minuten klaar.



2 thoughts on “Komkommersoep met avocado”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *