Waldorfsalade

Waldorfsalade

Deze maaltijdsalade is geïnspireerd op de klassieke Waldorfsalade. Deze salade werd, volgens wikipedia, voor het eerst gemaakt in het Waldorf-Astoria hotel in New York in 1893. Een klassieke (of moet ik zeggen; antieke) waldorfsalade bestaat uit selderij, appel, rozijn, walnoten, mayonaise en citroensap. Ik vond het leuk om deze smaakcombinatie te gebruiken en iets “moderner” te maken in een maaltijdsalade. De walnoten verving ik door pijnboompitten, en ik voegde er gerookte kipfilet aan toe om het wat vullender te maken.

Deze salade is voldoende als maaltijdsalade voor twee personen. Het is genoeg voor een lunch of als lichte avondmaaltijd. Wil je iets meer eten ’s avonds, dan is het ook heerlijk met een lekker broodje met wat roomboter. Dat doe ik zelf ook altijd! En als het weer mooi weer is, kun je natuurlijk ook het dubbele maken, en de salade serveren bij een BBQ.

Waldorfsalade


Gang Hoofdgerecht
Keuken Salade
Tijd 10 minutes
Porties 2

Ingrediënten

  • 150 gr gemengde sla
  • 150 gr gerookte kipfilet
  • 1 appel
  • 4 stengels bleekselderij
  • handje pijnboompitten
  • handje druiven
  • 2 eetl mosterd
  • 2 eetl witte wijnazijn
  • 3 eetl olie
  • 1,5 eetl honing
  • zout & peper

Zo maak je het

  1. Rooster de pijnboompitten tot ze goudbruin zijn. 

  2. Snij de bleekselderij in dunne halve ringetjes en de appel en de kip in reepjes. Snij ook de druiven halfdoor. 

  3. Maak de dressing door de mosterd, witte wijnazijn, olie en honing te mengen. Breng op smaak met een beetje zout en peper. 

  4. Verdeel de sla over twee borden en verdeel hierover de ingrediënten. Verdeel hierover ook de dressing. Serveer met wat brood.

Deze Waldorfsalade is gebaseerd op het recept voor de klassieke Waldorfsalade uit New York. Dit gerecht staat in 15 minuten op tafel.

Deze Waldorfsalade is gebaseerd op het recept voor de klassieke Waldorfsalade uit New York. Dit gerecht staat in 15 minuten op tafel.

 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *