Bietenrisotto met geitenkaas en tijm

Bietenrisotto met geitenkaas en tijm

Dit recept voor bietenrisotto is geen recept voor je standaard risotto zoals je die misschien gewend bent. Normaal maak ik risotto met (iets teveel) parmezaanse kaas en “Italiaanse” ingrediënten zoals tomaatjes, die samen een heerlijke hartige, umami smaak geven. Dat hoef je bij dit recept niet te verwachten. De bietjes en de geitenkaas geven de risotto een aardse, zoetige smaak. Mijn vriend gaf dit gerecht een 6,5. Ik wijt deze matige voldoende aan zijn verwachtingen, want hij hoopte op een parmezaanse-kazige risotto en toen kwam hij natuurlijk bedrogen uit tijdens het avondeten. Ik vond deze risotto gelukkig wél heel erg lekker, en als jij er zonder parmezaanse-kaas-hoop aan begint vind jij hem ook heerlijk!

 

Bietenrisotto met geitenkaas

Gang Hoofdgerecht
Tijd 45 minutes
Porties 2

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 stengels bleekselderij
  • 150 gr risotto rijst
  • 2-3 gekookte rode bietjes
  • 1 glas witte wijn
  • 75 gr zachte geitenkaas
  • 40 gr rucola
  • groentebouillon van bouillonblokjes
  • paar takjes verse tijm
  • citroensap
  • zout & peper

Zo maak je het

  1. Snipper de ui, de bleekselderij en de knoflook en fruit deze aan in wat olijfolie. Maak ondertussen ongeveer een liter groentebouillon.   

  2. Voeg de risottorijst bij het ui-mengsel en rits de tijm van 3 takjes verse tijm en bak dit een minuutje mee.

  3. Blus de rijst af met de witte wijn en blijf roeren tot de rijst de wijn heeft opgenomen. 

  4. Snij ook de biet in blokjes. Voeg deze toe aan de risotto. Voor extra kleur kun je eventueel een beetje bietensap uit de verpakking toevoegen, dan wordt je risotto mooi roze.

  5. Voeg nu elke keer kleine beetjes bouillon toe, en blijf goed roeren tot de rijst het vocht heeft opgenomen tot je weer nieuwe bouillon toevoegt.

  6. Na ongeveer 20 minuten moet je risotto wel gaar zijn. Controleer dit altijd door even te proeven, de risotto moet zacht zijn geworden, er mogen geen harde rijstkorreltjes meer in zitten.

  7. Voeg de geitenkaas toe en breng op smaak met citroensap, peper en eventueel zout. Serveer de risotto op een bedje van rucola.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *