Pasta Bolognese

Pasta Bolognese, een echte klassieker! Iedere Italiaan heeft natuurlijk zijn eigen authentieke familierecept en alles wat daarvan afwijkt is geen echte bolognesesaus. Ik kreeg dit recept van mijn tante die heel lang in Italië heeft gewoond. Met dit recept maak je een enorme pan saus, genoeg voor de hele familie! Of genoeg voor heel veel porties pastasaus in de vriezer, voor het geval je geen grote Italiaanse familie hebt. Het maken van deze saus is even wat werk, maar zo heb je meteen genoeg om er veel vaker van te genieten.

Pasta Bolognese, een echte klassieker! Dit recept maakt één grote pan bolognese saus, met rode wijn, veel tomaten, gehakt en spekjes.
Print

Bolognesesaus


Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans, vlees
Tijd 1 hour 30 minutes
Porties 8

Ingrediënten

  • 2 wortels
  • 3 stengels bleekselderij
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 gram rundergehakt
  • 250 gram spekreepjes
  • 1,5 glas rode wijn
  • 1 flinke scheut melk
  • 3 blikken tomatenblokjes
  • 500 gram passata
  • 3 eetl tomatenpuree
  • 1 bouillonblokje
  • zout & peper

Zo maak je het

  1. Snij de wortel, bleekselderij, uien en knoflook in hele fijne blokjes. Doe dit met een flinke scheut olijfolie in een grote pan en fruit dit aan.    

  2. Voeg het gehakt en de spekreepjes toe en bak het gehakt rul.

  3. Daarna voeg je de wijn en de melk toe en laat dit pruttelen tot de meeste vloeistof verdampt is.

  4. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak deze even mee.

  5. Als laatste voeg je de tomatenblokjes, passata en het bouillonblokje toe en laat de saus dan ongeveer 30 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met zout en peper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *